Hrách setý neboli Pisum Sativum. Výhonky hrášku obsahují velké množství rostlinných bílkovin (až 25%) a vitamínů A, B1, B2, B6, C, D, E a minerálů draslík, fosfor, vápník, hořčík, křemík, zinek, železo.
Použití v kuchyni
Hrášek ve formě microgreens je vhodný zejména na doplnění různých salátů nebo předkrmů. Dokáže vzhledově oživit i fádní pokrmy a chuťově je poslat do jiné kategorie. Nejjednoduším užitím mikro hrášku může být jeho přidání na krajíc chleba s máslem. M
Chuť a vůně
Chuťově je velice intenzivní a i když konzumujete malou rostlinku, nepoznáte rozdíl oproti mladému hrášku z lusku.
Chuť a vůně
Chuťově je velice intenzivní a i když konzumujete malou rostlinku, nepoznáte rozdíl oproti mladému hrášku z lusku.