Rdesno vonné je teplo a vlhkomilná vytrvalá bylina, která je u nás známá spíš pod lidovým názvem koriandr vietnamský.
koriandr vietnamský je původem z Vietnamu, a jako planá bylinka patří obecně hlavně do oblastí jihovýchodní Asie. Ve Vietnamu, Laosu, Kambodži, Malajsii i Singapuru bývá součástí mnoha tradičních, ale i moderních receptů.
Těžší a mastná, grilovaná a smažená jídla, polévky, saláty, závitky; maso: hovězí, telecí, vepřové, kachní, kuřecí, jehněčí, ryby a mořské plody; přílohy: rýže, rýžové nudle, skleněné nudle, pita, chapati, tortilla; zelenina: saláty, rajčata, mrkev, lilek, okurka, cibule, česnek; ovoce: avokádo; bylinky: touleň srdčitá, koriandr setý, máčka smrdutá, bazalka thajská, klasnatka brvitá, perila křovitá, pepřovník lolot; koření: zázvor, citronová tráva, chilli, galangal; ostatní: vejce, kachní embryo, luštěniny, tofu…