Katalog bylinek

Květy Begonie

Popis

Je jich vyšlechtěno tolik druhů, že ani botanici, ani zahradníci nevědí kolik. Pěstují se jako okrasné květiny, ale když je ochutnáme, budeme překvapeni. Do pokrmů se většinou hodí spíš ty barevné. Bílé květy mají jednak nevýraznou barvu, jednak mají větší sklony k tomu, aby na okraji zhnědly.

Použití v kuchyni

Je to jedna z mála květin, které se dají zakomponovat do slaných i sladkých pokrmů. Rostlina není vhodná k vaření. Můžeme ji přidávat do různých ovocných nebo zeleninových salátů, protože vydrží i mechanické míchání a působení zálivek. Můžeme s ní zacházet podobně jako s nějakou jemnější zeleninou. Begonie jsou vynikající dekorací na dorty, zejména těžší marcipánové, máslové, šlehačkové atd.

Chuť a vůně

Květy begonie mají svěží kyselou chuť s lehkým zemitým podtónem. Jsou křupavé a někdo v nich cítí také rybízové noty.

Chuť a vůně

Květy begonie mají svěží kyselou chuť s lehkým zemitým podtónem. Jsou křupavé a někdo v nich cítí také rybízové noty.